Renasterea industriei se intampla la Isalnita

23-08-19 Administrator comentarii

Işalniţa dă startul dezvoltării economice a zonei de nord a Craiovei. Primarul comunei de lângă Craiova, Ovidiu Flori, susţine că în 2019 a pus accentul în special pe investiţiile care să transforme localitatea într-un pol al industriei din această zonă.

Ultimul mare proiect, pentru care s-a obţinut finanţare europeană, este cel privind realizarea unui Incubator de Afaceri.

Contractul de finanţare a fost semnat cu ADR Sud-Vest Oltenia şi are o valoare totală de 14,6 milioane de lei, din care 8,3 milioane de lei sunt asiguraţi din bugetul local.

„Este un proiect destul de mare, pentru care am semnat contractul cu ADR Oltenia, organism cu care colaborăm foarte bine. Acum suntem în procedură de achiziţie, mai exact suntem la faza de întocmire a documentaţiei, premergătoare demarării licitaţiei. Incubatorul de afaceri se va adresa firmelor din domeniul producţiei auto, o chestiune de nişă pe care ne-o dorim. Ştim că o parte din producţia Ford este externalizată către subcontractanţi şi ne-am dori ca firmele să vină către acest Incubator de afaceri. Ar fi şi un semnal de renaştere a industriei în comuna Işaniţa“, spune edilul Ovidiu Flori.

Işalniţa are un Parc Industrial autorizat

Incubatorul de afaceri va fi amplasat chiar în Parcul Industrial, un alt proiect ambiţios al autorităţilor locale, menit să aducă o dezvoltare economică a întregii zone de nord a Craiovei.

Asta pentru că Işalniţa dispune de un Parc Industrial autorizat, cu o suprafaţă de opt hectare, tocmai pentru a atrage noi investiţii în comună şi în Zona Metropolitană Craiova.

Ce investiţii se mai derulează în Işalniţa

Incubatorul de afaceri şi Parcul Industrial sunt însă doar o parte din investiţiile derulate la Işalniţa în 2019.

Aici mai trebuie amintite proiectele privind canalizarea (lucrări aflate pe ultima sută de metri), extinderea iluminatului public, construirea de locuinţe sociale și de tip ANL, precum și asfaltarea unor drumuri de exploatare.

Prin Grupul de Acţiunel Locală (GAL) „Colinele Olteniei“, Işalniţa a mai primit două finanţări. Una de 100.000 de euro pentru amenajarea unui parc şi una de 200.000 de euro pentru construirea unui Centru comunitar pentru servicii sociale.

Sursa : GDS