Program screening de cancer colorectal oferit in mod gratuit

24-03-22 Administrator 0 comment

Persoanele care au varsta cuprinsa intre 50 si 74 de ani si care doresc sa beneficieze de facilitatile proiectului „SERVICII MEDICALE PERFORMANTE DE PREVENȚIE, DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT ENDOSCOPIC ÎN CANCERUL COLORECTAL“  in mod gratuit, se pot adresa doamnei dr. Zaharia Rodica Natalia sau doamnei Birau Marinela – asistent medical comunitar.

Pentru inscrierea in acest program este nevoie de pasii urmatori :

– Completarea unui formular de inscriere si a unor declaratii anexa, care vor fi semnate la cabinetul medicilor de familie inscrisi in program. Pentru aceasta este nevoie de o copie a cartii de identitate.
– Primirea unui test FIT (test de hemoragii oculte) de la medicul de familie.
– Utilizarea testului FIT si returnarea acestuia medicului de familie. Informatii privind modul corect de utilizare a testului FIT se regasesc la urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=EWg4H6wztSU
– Dupa prelucrarea testului FIT de către laboratorul de analize medicale, medicul de familie te va anunta cu privire la rezultatul testului.
– Daca testul este pozitiv, trebuie efectuate investigatii suplimentare si vei fi contactat de presonalul medical al Centrului de screening SV Oltenia in vederea programarii pentru colonoscopie (care se va face cu anestezie, daca nu exista contraindicatii).
Serviciile medicale sunt GRATUITE, iar investigatiile sunt realizate de cei mai buni medici.


Sari la conținut