Ansamblul folcloric “Ion Şerban”

31-07-15 Administrator 0 comment

Ansamblul folcloric “Ion Şerban”

 

1-ansamblul-folcloric-ion-serban

Localitatea Işalniţa este reprezentată cu succes pe plan cultural atât în ţară, cât şi peste hotare, de Ansamblul folcloric „Ion Şerban“. Cu o coregrafie semnată de maestrul Ionel Garoafă şi conducerea muzicală asigurată de Ion Cârstoiu, ansamblul, al cărui director este Marin Nicolae, a reuşit să se claseze pe un loc fruntaş.

Despre Ansamblul folcloric “Ion Şerban” s-a scris şi o să mai curgă multă cerneală de acum încolo. Condus de Marin Nicolae şi format din copii talentaţi ai căror paşi sunt ghidaţi de un maestru de renume al dansului popular, coregraful Ionel Garoafă, ansamblul încântă sufletele spectatorilor la fiecare ieşire pe scenă. A participat la multe concursuri şi festivaluri, atât în ţară, cât şi în străinătate, şi de fiecare dată s-a întors cu tolba plină de premii.

Ansamblul din Işalniţa a reprezentat România

Artiştii din Işalniţa au fost şi mesagerii folclorului românesc reprezentând cu succes România la festivaluri din Turcia şi Basarabia.

“Nu mai ştiu numărul festivalurilor la care am participat şi al premiilor obţinute. Îmi amintesc că în Basarabia, după ce copiii au susţinut spectacol, publicul a aplaudat minute în şir. Prezentatoarea a ieşit pe scenă şi a spus: «Nu mai ştiu ce să cred! V-a plăcut cum au dansat copiii sau în public sunt numai olteni?» Drept răspuns, publicul a aplaudat iar câteva minute”, povesteşte Marin Nicolae, directorul ansamblului.

Acesta se destăinuie şi spune că pentru el, spectacolele copiilor sunt ca un medicament: “Când sunt supărat, pun un DVD cu spectacolele copiilor şi îmi trece”.

Ansamblul “Ion Şerban” a fost înfiinţat în anul 2005 din dorinţa de a transmite folclorul românesc din generaţie în generaţie.Sari la conținut